Adatkezelés- EC-CO Kft
 
Tájékoztató

Elektronikus térfigyelő rendszer alkalmazásáról

 

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az EC-CKO Kft nyitva álló helyiségein belüli mozgást elektronikus megfigyelőrendszerrel (továbbiakban: kamerákkal) figyeljük, mely során személyes adatokat tartalmazó képfelvételek készülnek.

 

Az adatkezeléshez történő hozzájárulás önkéntes, ráutaló magatartással történik.

 

Ön az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségbe történő belépéssel és az ott tartózkodással hozzájárulását adja a képfelvétellel kapcsolatos adatkezeléshez.

 

A megfigyelésnek és a képfelvételek rögzítésének a célja az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségek területén tartózkodó személyek testi épségének valamint, valamint az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségekben tartózkodó személyek, továbbá az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségekben lévő vagyontárgyak védelme. Ennek keretében cél a jogsértések észlelése, az elkövető tettenérése, e jogsértő cselekmények megelőzése, továbbá, hogy ezekkel összefüggésben bizonyítékként kerüljenek hatósági eljárás keretében felhasználásra.

 

A képfelvételt az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségekben levő kamerák központi felvevő egységén 30 napig tároljuk. A kamerarendszert ez EC-CO Kft működteti.

 

Bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy kérelmezheti

a, tájékoztatást személyes adatai kezeléséről,

b, személyes adatainak helyesbítését, valamint

c, személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

 

A kérelmeket az EC-CO Kft vezetőjéhez lehet benyújtani.

Az adatkezelési szabályzat elérhető az EC-CO Kft honlapjáról ( www.ec-co.hu/adatkezeles )

 

Adatvédelem, adatkezelés

hatályos 2018. február 23. napjától

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) előírásainak megfelelően az EC-CO Kft. az alábbi tájékoztatást nyújta a cég által üzemeltetett ec-co.hu webáruházzal (továbbiakban: Webáruház) kapcsolatosan folytatott adatkezelés tekintetében. 

Az érintett a Webáruház használatával akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a Webáruházban nem regisztrálhat, nem vásárolhat, hírlevélre nem iratkozhat fel, tekintettel arra, hogy az Infotv. 6. § (3) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása szükséges. Az Adatkezlőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak. A megadott adatok valóságáért az érintett tartozik felelősséggel. 

Az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet, hogy a Webáruház funkciói, a megrendelések nyilvántartása és teljesítése csak abban az esetben lehetséges, ha az érintett az adatait az Adatkezelő részére megadja, és az adatkezeléshez hozzájárul. 

1. Adatkezelő

EC-CO Kft.

székhely: 1022 Budapest, Fillér utca 44

Cégjegyzékszám: 01-09-065862

adószám: 10346516-2-41

képviselő:Schneider Károly, ügyvezető

postacím: 1022 Budapest, Fillér utca 44

telefon: (06-1) 224-7010

email: info@ec-co.hu

adatkezelési nyilvántartási száma:

(továbbiakban: Adatkezelő)

Az Adatkezelő által kezelt személyes adatokat az Adatkezelőnél az Adatkezelő munkavállalói ismerhetik meg a 3. pontban meghatározott adatkezelési cél eléréséhez szükséges mértékben.

 

 

2. Az adatkezelés jogalapja

Az Adatkezelő a személyes adatokat az érintett önkéntes és kifejezett, a szükséges tájékoztatás birtokában megtett hozzájárulása alapján kezeli az Infotv. 5. § (1) bek. a) pontja alapján.

Az adatkezelő a számviteli bizonylatokon szereplő adatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény rendelkezéseinek megfelelően, ezen jogszabály alapján kezeli.

Reklámküldemények és ajánlatok küldése céljából az Adatkezelő kizárólag az érintett külön erre irányuló kifejezett hozzájárulása esetén kezeli az adatokat a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően. A Vevő a hírlevélben található link alkalmazásával, vagy az Adatkezelő 1. pontban rögzített elérhetőségein bármikor megtilthatja, hogy részére az Adatkezelő a továbbiakban reklámküldeményt küldjön.

3. Az adatkezelés célja, időtartama, kezelt adatok köre

Az Adatkezelő a személyes adatokat az alábbi célokból és időtartamig kezeli:

Adatkezelés fajtája 

Kezelt adatok köre 

Adatkezelés célja 

Adatkezelés időtartama 

Garanciális és garancia időn túli javítása, alkatrész, számítógép és kiegészítőinek rendelése

Név, cím, telefonszám, email cím,

adószám (csak céges felhasználók esetén)

Felhasználói fiók kezelése,
leadott gép adatai rendelések teljesítése, rendelési visszaigazolás küldése, rendelés/javítás
teljesítésével kapcsolatos kommunikáció, díjak számlázása

Az érintett adattörlésre
vonatkozó kérelméig

Webes rendelések

Név, cím, telefonszám, email cím,

adószám (csak céges felhasználók esetén)

Felhasználói fiók kezelése,
leadott gép adatai rendelések teljesítése, rendelési visszaigazolás küldése, rendelés/javítás
teljesítésével kapcsolatos kommunikáció, díjak számlázása

Az érintett adattörlésre
vonatkozó kérelméig

Hírlevél küldés

(külön hozzájárulás esetén)

Név, email cím

Elektronikus úton hírdetés
(hírlevél) küldése

Az érintett adattörlésre
vonatkozó kérelméig

4. Adatfeldolgozók

Adatkezelő az adatokat a rendelések nyilvántartása, a szerződések teljesítése, a weboldal üzemeltetése, hírlevél küldése, valamint a számviteli törvény előírásainak betartása céljából továbbíthatja az alábbi adatfeldolgozók részére.

Az Adatfeldolgozók az adatkezelést az Adatkezelő utasításai szerint végzik, az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat az Adatkezelő rendelkezései szerint kötelesek tárolni, megőrizni és törölni. Az adatfeldolgozás során az adatokat az adatfeldolgozók munkavállalói ismerhetik meg.

Adatfeldolgozó neve

 Adatfeldolgozó címe

Adatfeldolgozási tevékenység 

Feldolgozással érintett adatok 

Acer Computer Gmbh

22926 Ahrensburg, Kornkamp 4

Garancia, alkatrész, és dokumentáció kezelés

Név, cím, telefonszám, e-mail cím, termék azonosító

GLS

 

futárszolgálat

Név, cím, telefonszám, e-mail cím

Magyar Posta Zrt 

1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6. 

Katalógus postázás 

Név, cím, telefonszám 

5. Adattovábbítás

Az Adatkezelő az adatokat harmadik személynek nem továbbítja.

6. Profilalkotás

Az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet, hogy a Webáruház használata (böngészés, vásárlás) során profilalkotást végez aWebáruház látogatóinak eredményesebb kiszolgálása érdekében. A profilozás során kizárólag a webböngésző által végzett technikai művelettel, anoním módon a látogató által megtekintett termékeket nézi a Webáruházat működtető számítástechnikai rendszer, és ezen  megtekintett termékek alapján, a látogató érdeklődési körének megfelelően ajánl újabb termékeket a Webáruházban megtekintésre a rendszer. Ez a tevékenység a jobb felhasználói élmény nyújtása
céljából történik.

7. A Webáruház működésével kapcsolatos technikai jellegű adatkezelés

A Webáruház használata során előfordulhat, hogy nem személyhez kötődő információk rögzítésre kerülnek, mint például a érintett által használt webböngésző típusa, annak a honlapnak a címe, ahonnan webáruház oldalára eljutott, stb. – ezeket az adatokat Adatkezelő nem nevesített (anoním) módon tárolja.

A Webáruház a Google Inc. („Google”) által nyújtott Google Analytics webanalitikai szolgáltatást használja. A Google sütiket („cookie”-kat), az érntett számítógépén elhelyezett apró adatfájlokat használ, amelyek célja, hogy segítse a Webáruház használatának elemzését, természetesen nem nevesített módon.

A sütik által generált, a honlap használatára vonatkozó nem személyhez köthető információkat a Google az Amerikai Egyesült Államokban található szervereire továbbítja, és ott tárolja. A Google ezeket az információkat a weboldal használatának értékelésére, elemzésére, a weboldalon végrehajtott tevékenységekről szóló statisztikai kimutatások Adatkezelő számára történő összeállítására, valamint a weboldalon történő és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja – természetesen szintén nem nevesített módon.

Más sütik külső weboldalakhoz – mint például a Facebook-hoz „like” vagy „share” funkciók weboldalon történő használatán keresztül –, illetve a Google Remarketing alkalmazásához is kapcsolódhatnak.

A Google Remarketing használata során Adatkezelő egy sütit helyez el az érintett számítógépén, amely segítségével a böngészője egyedileg (de nem nevesített módon) azonosítható lesz. A Google ennek segítségével ismeri fel, ha az érintett korábban már látogatást tett a Webáruházban, így az ahhoz kapcsolódó hirdetéseket jeleníthet meg az érintett számára, más, külső tartalmi szolgáltatók weboldalán.

Az Ügyfél bármikor letilthatja ezt a funkciót a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló hivatalos oldalon: google.com/ads/preferences/

Névtelenség

A Google soha nem kapcsolja össze az érintett IP címét a Google által tárolt egyéb adataival. Az érintett IP címe anoním módon kerül tárolásra, így személyes adataival nem összekapcsolható. Az érintett böngészője beállításával letilthatja a sütik használatát, azonban ebben az esetben nem tudja kihasználni a Webáruház összes funkcióját.

A webáruház használatával az érintett hozzájárul látogatási adatainak rögzítéséhez, tárolásához és feldolgozásához a fentiekben meghatározott módon és célokra.

A sütik etiltását az egyes webböngészőkben az alábbi módokon tudja megtenni:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Facebook hozzászólások

A Webáruházban az érintettenek lehetősége van a Facebook alkalmazásán keresztül hozzászólásokat megjeleníteni. A hozzászólás elküldésével az érintett hozzájárul ahhoz, hogy hozzászólását az Adatkezelő nyilvántartsa (a Facebook regisztrációjához kapcsolódó nevével és fényképével – a mindenkori Facebook alapvető és nyilvános felhasználói információkkal - együtt), kezelje, Webáruházában
megjelenítse.  

Vásárlói értékelések

A Webáruházban az érintettnek lehetősége van a termékeket és szolgáltatásokat értékelni. Az értékelés elküldésével az érintett hozzájárul ahhoz, hogy értékelését az Adatkezelő a Webáruházban megjelenítse, termékei vagy cége hirdetéseiben, illetve ajánlattevői tevékenysége során – akár szerkesztve is – felhasználja. Az elküldött értékeléssel az Adatkezelő szabadon rendelkezik, ezt érintett az értékelés elküldésével tudomásul veszi.

8. Az érintett jogai, jogorvoslati lehetőségek

Az érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél, hogy az tájékoztatást nyújtson személyes adatai kezeléséről, személyes adatait helyesbítse, valamint adatait törölje vagy zárolja. Az érintett tiltakozhat
személyes adatának kezelése ellen.

Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy az Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról,
időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt (indokolatlan késedelem nélkül), legfeljebb azonban 25 napon belül – tiltakozás esetében 15 napon belül –, az érintett erre irányuló
kérelmére írásban megadja a kért tájékoztatást, illetve a hozzájárulás visszavonása esetén törli az adatokat. Az Adatkezelő helyesbítés, törlés esetén minden olyan címzettet tájékoztatot, akivel az adatot közölték.

Az Adatkezelő tájékoztatja az érintetteket, hogy az adatok kezeléséhez történő hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az érintett adatairól tájékoztatást vagy azok helyesbítését, törlését/zárolását az Adatkezelő alábbi elérhetőségein kérhet, valamint ezen elérhetőségeken tiltakozhat adatának kezelése ellen:

 

 

EC-CO Kft.

postacím: 1022 Budapest, Fillér utca 44

telefon: (06-1) 224-7010

email: info@ec-co.hu

adatkezelési nyilvántartási száma:

Az érintett jogorvoslati igénye esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., www.naih.hu, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy választása szerint az Adatkezelő székehelye, az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.

9. Adatbiztonság

Adatkezelő az adatkezelést akként végzi, hogy annak során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő az adatokat információtechnológiai megoldásokkal védi különösen a  jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az érintett által a regisztráció során létrehozandó felhasználói fiók az érintett által megadott jelszóval védett.